2 maj 2016
19:00

Nyhammars IF U

Referat: Smedjebackens FK U - Nyhammars IF U

I seriepremiären mot SFK U borta på en tungsprungen Mogavall så gjorde NIF en mycket bra match där man efter en hård arbetsinsats stod som segrare med 2-1.
Matchen började med ett litet spelövertag av SFK och där man också efter 20 min tog ledningen med 1-0, men allteftersom matchen gick så började NIF skapa mer och mer och det fanns tendenser som gjorde att laget var hoppfullt inför 2:a halvlek. Mycket riktigt så fortsatte NIF med den hårda arbetsinsatsen och när Gustav Fälldin lyfte in en frispark i bortre krysset och därmed kvitterade SFK's ledning och det gjorde att SFK blev nervösa medan NIF trummade på och när Robin Eriksson frispelade Jocke Munken Andersson så var segermålet ett faktum. SFK försökte flytta upp och pressa de sista 10 minuterna av matchen men NIF redde ut stormen på ett bra sätt.
I NIF förtjänar alla beröm men en liten extra blomma skall i alla fall delas ut till Gustav som nyutnämnd mittback och till Christoffer Mandell som går från klarhet till klarhet.
Vi ser fram emot nästa match hemma mot Östansbo.